Kuopion kaupunginorkesterin jouluinen konsertti Muuruveden kirkossa 1.12.2022 klo 19:00 – 20:15. Vapaa pääsy  

Perjantaina 21.10.2022 kello 14:21

Kuopion kaupunginorkesteri
Timo Koponen, kapellimestari
 Muuruveden kirkossa to. 1.12.2022 klo 19:00 – 20:15
 Ohjelmassa mm. klassista jouluista musiikkia ja joululauluja orkesterisovituksina.

Kuopion kaupunginorkesteri vierailee koko sinfoniaorkesterin kokoonpanollaan Kuopion pitäjissä suomalaisin sävelin. Konsertit järjestetään keskiviikkona 30.11. Airakselan seurantalolla ja torstaina 1.12. Muuruveden kirkossa.

Vierailukonserteissa soivat suomalaisen taidemusiikin suosituimmat sävelmät mm. Jean Sibeliukselta, Oskar Merikannolta ja Erkki Melartinilta. Suuri osa näistä hittikappaleista sävellettiin 1800-1900 -lukujen taitteessa, jolloin suomalainen kansallistunne kasvoi. Konsertin ohjelmassa mukana ovat mm. Merikannon pianolle alun perin säveltämä Valse lente, Melartinin häämarssina käytetty Juhlamarssi näytelmään Prinsessa Ruusunen sekä Järnefeltin Kehtolaulu, yksi suomalaisen taidemusiikin tunnetuimmista sävellyksistä. Konsertin lopuksi heitetään arkihuolet pois ja suunnataan ajatukset kohti joulunodotusta.

Konsertin kesto on noin tunti, ei väliaikaa.

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Vapaa pääsy

Yhteistyössä Järvi-Kuopion seurakunta ja Juankosken pitäjäraati