Västinniemen osakaskunta tiedottaa

Västinniemen osakaskunta vuokraa osakaskuntien vesialueita ja uusii pyydysmerkit.

Västinniemen osakaskunta on päättänyt huhtikuussa pidetyssä kokouksessaan vuokrata Akonsaaren, Akonpohjan ja Kekälän osakaskuntien vesialueet. Pois lukien Akonsaaren osakaskunnan vesialueita Iso-Vehkalahdella ja Kekälän osakaskunnan vesialuetta kotasalmelta.

Kokouksessa päätettiin että alueilla noudatetaan yhteisiä sääntöjä ja kalastetaan yhteisillä pyydysmerkeillä. Vuokraajilla on samat oikeudet kuin Västinniemen osakaskunnan osakkailla. Yhteistä vesialuetta on nyt noin 2700 hehtaaria.

Uudet pyydysmerkit otetaan käyttöön 1.6.2019 alkaen. Kalastajilla on oikeus kuuteentoista pyydysyksikköön. Yksikön hinta on osakkaille 2€/yks ja ulkopuolisille 4€/yks. Pyydysyksiköt ovat voimassa useamman vuoden.

Verkko 30m vaaditaan 2kpl pyydysyksikköä. Katiska 1 kpl ja rapumerta 0,5 pyydysyksikköä. Verkkojen silmä harvuus on lammissa kielletty 28-44mm ja selkävesillä 28-54mm. Lammissa katiskalle ei tarvitse maksullista pyydysmerkkiä. Akonlammessa saa osakkaalla olla korkeintaan kaksi 30 metrin verkkoa. Kuluvana vuonna istutetaan siikaa narislampeen ja navasjärveen.

Osakkailla on oikeus uistella 6 vavalla venekohtaisesti osakaskuntien alueella.

Pyydysmerkkejä myyvät: Muuruveden kyläkauppa Pienen traktorin puoti, Riitta Koponen, Matti Räsänen, Juha Kekäläinen ja Riistavedellä Pekka Elo.

Metsästyksestä osakaskuntien vesialueilla päädyttiin Västinniemen osakaskunnan käytäntöön, jolloin osakkaan mukana saa olla yksi osakaskuntaan kuulumaton metsästäjä.

Västinniemen osakaskunnalla on käytössään lahtirysä ja meripaunetti joilla hoitokalastetaan lammissa ja pienemmissä järvissä. Pentti Heikkinen toimii hoitokalastusvastaavana osakaskunnan alueella ja tarkoitus on aktivoida hoitokalastuksesta kiinnostuneita kalastusporukkaaan.

Västinniemen osakaskunta tiedottaa toiminnastaan myös Pelonniementien ja Muuruveden kyläyhdistysten kotisivuilla.

Västinniemen osakaskunnan hoitokunnassa jatkaa puheenjohtaja Juha Kekäläinen ja sihteerinä Matti Räsänen. Hoitokunnan muut jäsenet ovat Antti Kokkarinen, Pentti Heikkinen, Riitta Koponen ja Jarmo Koivistoinen.

LIITTEET:

Lisätietoa merkkien hinnoista ja myyjistä

Nilsiänreitin Juurusvesi kartta