Koronaviruksen leviämisriskin vähentämiseksi kuntosali Kuntopysäkki on suljettuna toistaiseksi. Kyläyhdistyksen ja Jyskeen yleisötapahtumia ei järjestetä. Vuosikokouksen ajankohtaa siirretään.

Kyläyhdistyskuulumisia ja terveiset Mustikkakummuntieltä

Keskiviikkona 1.4.2020 kello 13:07

Karanteenit jatkuvat ja ”lähestymiskiellot” ovat voimassa. Koronan luoma epävarmuus ja osittain siihen kohdistuva pelkokin hallitsee arkipäiväämme vähemmän tai enemmän. Myös huoli läheistemme ja kyläistemme selviytymisestä on monen mielessä. Toivottavasti karateenissa olevat ovat saaneet apua arjen järjestelyihin ja mikäli avun tarvetta on, toivon jokaisen rohkeasti ottavan yhteyttä mm. Kyläyhdistyksen hallituksen jäseniin, jotta pääsemme  tämän ”koronavaiheen ” vaiheen läpi yhteisvoimin. Olen kiitollinen että oma koti on näin turvallisessa paikassa, erillään ruuhkapaikoista ja ympärillä tilaa ulkoiluun ja pihapuuhasteluihin. Pienen kyläyhteisömme tuoma turvallisuus on tärkeä voimavara.

Muuruveden tulevan kesän tapahtumakalenteri on runsas, mutta ainakin kesäkuun alun osalta mm. Wanhojen laivojen regatta joudutaan hyvin suurella todennäköisyydellä perumaan.             Vapputapahtuma on suunniteltu 30.4 pidettäväksi tansseineen, mutta tansseja emme voi järjestää, pohdittavana on vielä vaihtoehto myydä munkkeja ja simaa tilausten perusteella.

Kuten moni huomasikin viime viikon Koillis-Savosta, että Kyläyhdistyksen vuosi sitten tekemä vaatimus  hulevesimaksujen kohtuullistamisesta kylämme alueella ei johtanut toimenpiteisiin, mutta maatilojen, yritysten ja yhteisöjen maksut helpottui kaupunkirakennelautakunnan uuden taksamuutoksen myötä.

Kyläyhdistyksen hallitus on tehnyt Telia Towers Finlandille vaatimuksen järjestää puolueeton mittaus Muuruveden maston säteilymääristä,  vastausta vaatimukseemme ei ole vielä saapunut.

Toivon kaikille jaksamista tässä erilaisten sääntöjen tilanteessa, kohta se perusarki taas koittaa ja toivottavasti mahdollisimman vähin kielteisin seurauksin.

Nautitaan kevätauringon tuomasta valosta

Maritta


Pohjois-Savon Kylät / Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hanke peruu kevään virkistyspäivät

Keskiviikkona 18.3.2020 kello 9:59

Pohjois-Savon Kylät ry / Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen toimet valmiuslain ja koronaviruksen ehkäisemisen myötä

Pohjois-Savon Kylät / Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hanke peruu kevään virkistyspäivät

Pohjois-Savon Kylät ry noudattaa Suomen hallituksen 12.3.2020 antamia ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojaamiseksi. Suomen hallitus on ottanut käyttöön valmiuslain, jonka myötä julkiset kokoontumiset tulee kieltää yli 10 hengen ryhmiltä ja kaikkien osalta suositellaan välttämään yleisillä paikoilla oleskelua. Lisäksi toimintaohjeena on että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet). Tarvittaessa lisätietoja oheisesta linkistä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Näin ollen Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen virkistyspäivät (myös pienryhmät) perutaan toistaiseksi tältä keväältä.

Virkistyspäivät ikäihmisten osalta perutaan toistaiseksi

Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen osalta kylillä tapahtuvat virkistyspäivät perutaan toistaiseksi. Seuraamme tilannetta koko ajan ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Seuraamme tilannetta, ja siksi nyt virkistyspäivät perutaan toistaiseksi ja katsomme milloin voimme aloittaa toiminnot uudestaan. Mikäli virkistyspäivien perumisista tulee joitakin kustannuksia, niistä kannattaa olla yhteydessä kyläasiamies Merja Kaijaan.

Eli kaikki Pohjois-Savon Kylien järjestämät tapahtumat ja kokoukset pidetään mahdollisuuksien mukaan etänä, siirretään myöhempään ajankohtaan tai perutaan kokonaan toistaiseksi.

Vapaaehtoisten virkistyspäivä (Kirka – musikaali ja Avioliittosimulaattori -esitykset) 21.3.2020 on peruttu!

Hallituksen määräyksestä ja kaupungin perusturva- ja terveyslautakunnan päätöksellä perumme Kuopion kaupunginteatterin esitykset ja muut yleisötilaisuudet koko talosta 17.4. saakka. Samoin Kuopion Musiikkikeskuksen konsertit on peruttu.  Tälle tilanteelle meistä kukaan ei voi mitään, mutta kunhan pääsemme taas normaalioloihin, niin järjestämme teille sitten jotain kiitosta. Ja suuri kiitos teille jo nyt, kun olette meitä virkistyspäivissä auttaneet. Jatkamme hankkeen toimia, kun tilanne sen sallii.

Aloitamme nyt suunnittelemaan, millaisia toimia ja toimintaa voimme järjestää vaikka etänä tai puhelimen kautta, mutta näihin asioihin palaamme sitten myöhemmin. Mikäli teitä jokin asia mietityttää niin meihin saa olla yhteydessä.

Kaikkien turvallisuus ja terveys ovat nyt näissä oloissa tärkeimmät. Muistetaan pitää huolta itsestämme, mutta myös mahdollisuuksien mukaan myös meidän läheisistä ja kylien ikäihmisistä.

 

Merja Kaija,                                Satu Iljo,

kyläasiamies                               projektipäällikkö

045 1791070                              050 470 2381


Kyläkokous – Muuruveden koulun jatkuminen

Maanantaina 9.3.2020 kello 17:44

Perumme Kyläillan Koronavirustilanteen vuoksi. 
– Kyläyhdistys

Muuruveden Kyläyhdistys järjestää Kyläkokouksen Muuruveden Kylätalolla 19.3 klo 18. Asiana kyläkoulun jatkuminen Muuruvedellä. Kyläkokouksessa on mukana valtuutettuja lähialueelta sekä Kuopiosta. Tilaisuus on avoin kaikille kylän koulu- ja päiväkotiasioista kiinnostuneille sekä erityisesti koulussa ja päiväkodissa käyvien lasten vanhemmille. Tervetuloa joukolla mukaan! Munkkikahvit tarjolla!


Muuruveden Jyskeen ja Kyläyhdistyksen vuosikokoukset

Maanantaina 9.3.2020 kello 17:19


Uutta: Muuruvesi esite!

Torstaina 20.2.2020 kello 21:24

Tutustu Muuruveteen lukemalla Muuruvesi esite