Asuminen

Norbergien tarina

”Tänne oli helppoa ja miellyttävää kotiutua ja kokea olonsa turvalliseksi.”

Muutimme mieheni kanssa Sodankylästä Muuruvedelle vuonna 2015, kumpikin olemme syntyisin pohjoisesta. Olimme tutustuneet Muuruveteen asioidessamme Topin maatilamyymälässä luomutuotteiden hankintojen merkeissä, useimmiten paluumatkalla Karttulan kesämökiltä Sodankylään. Erään tällaisen tapaamiskerran aikana Topi näytti maatilansa viereistä peltoa ja kertoi hänellä olevan siinä tontteja myytävänä. Ihastelimme kaunista paikkaa, hienoa kulttuurimaisemaa ja erityisesti Muuruvettä, venesatamakin ihan vieressä, johon saisimme oman veneemme.

Sittemmin eläkeiän lähestyessä aloimme katsella uutta kotia Savon maisemista. Parin vuoden etsiskelyn jälkeen huomasimme yllättäen myynnissä olevan omakotitalon Muuruvedellä, lähdimme katsomaan ja talohan sijaitsikin juuri tuolla Topin osoittamalla pellolla – täydellisesti meille sopiva koti, totesimme paikkaan tutustuttuamme.

Avuliaisuudesta ja ystävällisyydestä olemme kyläyhteisössä saaneet alusta saakka nauttia. Muuttotavaroitten purkamisessa oli apuna Jyskeen riuskat miehet. Kyläyhdistyksen edustaja toivotti meidät tervetulleeksi kyläyhteisöön. Hyvin pian pääsimme mukaan erialaisiin aktiviteetteihin. Erityisesti luonnossa liikkumisen mahdollisuudet sienineen marjoineen ovat mainiot. Mieheni Sulo aloitti uuden harrastuksen Kivennavan soutajissa sekä retkiluistelun, minä hyödynsin erialaisia sisäliikuntamahdollisuuksia.

Olemme mukana myös Koillis-Savon luonnonystävissä. Kyläyhdistyksen toiminta on hyvin aktiivista ja sitä kehitetään jatkuvasti, urheiluseura Jyske järjestää toimintaa ja kyläläisille on käytössä kuntosali. Eri yhdistysten yhteistoiminta sujuvaa ja sitä on paljon. Tätä kirjoittaessani huomaa konkreettisesti kuinka monessa sitä onkaan mukana, aktiivisuuden myötä kyläläisetkin käyvät jo tutuiksi. Tänne oli helppoa ja miellyttävää kotiutua ja kokea olonsa turvalliseksi. Teemme osaltamme yhteistyötä kylän elinvoimaisuuden eteen, uusien asukkaiden myötä uskomme palvelujenkin lisääntyvän.

Muuruvedellä on kaikki maalla asumisen tuomat edut mahdollisuudet. Muuruvesi on myös antelias kalastajilleen. Erityisen ihastuneita olemme siitä, että luomuosaaminen on täällä vahvaa ja toivoisinkin luomuviljelyn ja siihen liittyvät toiminnan entisestään vahvistuvat Muuruvedelle muodostaen vahvuuden, jolla houkuttelemme tänne uusia kyläläisiä, jo nyt terveelliseen, turvalliseen ja viihtyisään ympäristöön. Arvostamme täällä terveellisesti tuotettua lähiruokaa.