Tutustu kylään

Muuruvesi, Pohjois-Savon vuoden kylä 2017 sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Tahkon vesireitin varrella. Lähin kaupunki on Kuopio, josta Muuruvedelle matkaa vajaassa tunnissa. Kulkuyhteydet autolla tai veneellä lähikuntiin, Kuopion keskustaan sekä Rissalassa sijaitsevalle lentokentälle ovat hyvät.

Koivuniemi laiva Muuruveden satamassa (vuosi 2015)

Parhaimmillaan Muuruvesi tarjoaa asujalle ja matkaajalle rauhaisan ympäristön luonnon äärellä sekä kalaisen ja puhtaan vesistön. Muuruveden ydin on itsessään pieni, noin 300-400 asukkaan taajama, mutta sillä on juurissaan mahtava pienelle paikalle ominainen kylähenki ja yhteisöllisyys. Muuruvedellä järjestetään vuoden aikana useita tapahtumia niin Kyläyhdistyksen kuin muidenkin alueen seurojen, yhteisöjen ja alueseurakunnan toimesta.

Muuruveden maatalousoppilaitoksen rantasaunalla (vuosi 2017)

Vaikkakin trendi palvelujen keskittymistä kaupunkeihin näkyy katukuvassamme, pitää Muuruvesi yhä pintansa elämää virtaavana kylänä. Se näkyy tapahtumina, yhteisinä hetkinä Muuruveden Kylätalolla, vilskeenä satamakahviossa ja vesillä laiva- ja veneliikenteenä.  Myöskään talvella kylä ei nuku, vaan kuulet sen riemukkaina huutoina jääkiekkokaukalolla ja joukkoina vastarakennetulla hiihtoladulla. Voimavarana meillä Muuruvedellä on yhteisöllisyys, kylän tapahtumat sekä ympäröivä luonto vesistöineen.

Ilmakuva Muuruveden taajamasta

Lisää kylämme palveluista ja kohteista Palvelut- sivulla