Palvelut

Muuruvesi on entinen emäpitäjä Koillis-Savossa Tahkon vesireitin varrella. Vesitse matkaa Kuopiosta on 40 kilomertriä ja maantietä pitkin Riistaveden kautta noin 50kilometriä.

Tämän päivän Muuruvesi tarjoaa monenlaista koettavaa sekä luonnonkauniit vesistön ympäröimät maisemat. Kylän keskustan hyvään kuntoon saatetussa Muuruveden Kylätalossa on mainiot puitteet erilaisten juhlien ja tapahtumien pitopaikaksi. Huhtikuussa 2019 aloittaneesta Torinkulman ”liikekeskuksesta” löydät niin parturi-kampaajan, jalkahoitajan, hierojan, sekä mahtavan kyläkaupan Pienen Traktorin PuotiTopin Maatilamyymälä on laajalti tunnettu suuresta luomutuotevalikoimastaan. Kesäisin kylän sataman makasiinissa on vaihtuvia näyttelyitä ja kahvio Muru maistuvine tarjottavineen. Satama tarjoaa myös hyvät puitteet kesäisin erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi kylältä löytyvät erinomaiset majoituspalvelut Huoneistohotelli Teekistä ja vähän matkan päästä Kartanohotelli Kivennavalta loistavine juhla ja pitopalveluineen. Kylällä on myös Muuruveden Jyske ry:n jäsenilleen ylläpitämä kuntosali Kuntopysäkki.

Näkymää kylän keskustasta (vuosi 2017)

Kulttuurin ystävä voi käväistä Muuruveden kirkossa kylän keskustassa. Josef Stenbäckin suunnittelema kivikirkko on hänen lukuisista suunnittelemistaan kirkoista yksi kauneimmista. Kirkon läheisyydessä on kotiseutumuseo, jonka laajat kokoelmat tarjoavat aikamatkan maatalouden ja pitäjän historiaan.

Muuruveden Kirkko kesällä 2017

Erityisesti lapsiperheet huomioiden alueella toimii alakoulu. Muuruveden koulu sijaitsee keskellä Muuruveden taajamaa. Koulussa toimivat vuosiluokat 0-6 lk ja esiopetus toimii omana  ryhmänään. Muut luokat toimivat yhdysluokkina 1-2 -luokka, 3-4 -luokka  ja 5-6 -luokka.  Oppilasmäärä  on noin 70 oppilasta. Koulurakennuksen yhteydessä on myös hiljattain valmistunut päiväkoti.

Muuruveden koulu ja päiväkoti

Kesäisin on mukava käväistä Kuopion Kaupungin ylläpitämällä Kumpuniemen uimarannalla, laskea vene vesille Muuruveden satamassa tai liikkua urheillen Muuruveden urheilukentällä. Talvisin harrastamaan kutsuvat jääkiekkokaukalo Kunnantalontien päässä sekä mainio valaistu hiihtolatu taajaman alueella.

Muuruveden sataman makasiinirakennus (Satamakahvila Muru, toiminnassa kesäisin)

Lisää alueemme yrityksiä löydät mm. Kuopion kaupungin ylläpitämästä yritysluettelosta sekä Muuruveden palvelukartasta