Kyläyhdistyskuulumisia ja terveiset Mustikkakummuntieltä

Keskiviikkona 1.4.2020 kello 13:07

Karanteenit jatkuvat ja ”lähestymiskiellot” ovat voimassa. Koronan luoma epävarmuus ja osittain siihen kohdistuva pelkokin hallitsee arkipäiväämme vähemmän tai enemmän. Myös huoli läheistemme ja kyläistemme selviytymisestä on monen mielessä. Toivottavasti karateenissa olevat ovat saaneet apua arjen järjestelyihin ja mikäli avun tarvetta on, toivon jokaisen rohkeasti ottavan yhteyttä mm. Kyläyhdistyksen hallituksen jäseniin, jotta pääsemme  tämän ”koronavaiheen ” vaiheen läpi yhteisvoimin. Olen kiitollinen että oma koti on näin turvallisessa paikassa, erillään ruuhkapaikoista ja ympärillä tilaa ulkoiluun ja pihapuuhasteluihin. Pienen kyläyhteisömme tuoma turvallisuus on tärkeä voimavara.

Muuruveden tulevan kesän tapahtumakalenteri on runsas, mutta ainakin kesäkuun alun osalta mm. Wanhojen laivojen regatta joudutaan hyvin suurella todennäköisyydellä perumaan.             Vapputapahtuma on suunniteltu 30.4 pidettäväksi tansseineen, mutta tansseja emme voi järjestää, pohdittavana on vielä vaihtoehto myydä munkkeja ja simaa tilausten perusteella.

Kuten moni huomasikin viime viikon Koillis-Savosta, että Kyläyhdistyksen vuosi sitten tekemä vaatimus  hulevesimaksujen kohtuullistamisesta kylämme alueella ei johtanut toimenpiteisiin, mutta maatilojen, yritysten ja yhteisöjen maksut helpottui kaupunkirakennelautakunnan uuden taksamuutoksen myötä.

Kyläyhdistyksen hallitus on tehnyt Telia Towers Finlandille vaatimuksen järjestää puolueeton mittaus Muuruveden maston säteilymääristä,  vastausta vaatimukseemme ei ole vielä saapunut.

Toivon kaikille jaksamista tässä erilaisten sääntöjen tilanteessa, kohta se perusarki taas koittaa ja toivottavasti mahdollisimman vähin kielteisin seurauksin.

Nautitaan kevätauringon tuomasta valosta

Maritta