Pohjois-Savon Kylät / Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hanke peruu kevään virkistyspäivät

Keskiviikkona 18.3.2020 kello 9:59

Pohjois-Savon Kylät ry / Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen toimet valmiuslain ja koronaviruksen ehkäisemisen myötä

Pohjois-Savon Kylät / Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hanke peruu kevään virkistyspäivät

Pohjois-Savon Kylät ry noudattaa Suomen hallituksen 12.3.2020 antamia ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojaamiseksi. Suomen hallitus on ottanut käyttöön valmiuslain, jonka myötä julkiset kokoontumiset tulee kieltää yli 10 hengen ryhmiltä ja kaikkien osalta suositellaan välttämään yleisillä paikoilla oleskelua. Lisäksi toimintaohjeena on että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet). Tarvittaessa lisätietoja oheisesta linkistä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Näin ollen Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen virkistyspäivät (myös pienryhmät) perutaan toistaiseksi tältä keväältä.

Virkistyspäivät ikäihmisten osalta perutaan toistaiseksi

Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen osalta kylillä tapahtuvat virkistyspäivät perutaan toistaiseksi. Seuraamme tilannetta koko ajan ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Seuraamme tilannetta, ja siksi nyt virkistyspäivät perutaan toistaiseksi ja katsomme milloin voimme aloittaa toiminnot uudestaan. Mikäli virkistyspäivien perumisista tulee joitakin kustannuksia, niistä kannattaa olla yhteydessä kyläasiamies Merja Kaijaan.

Eli kaikki Pohjois-Savon Kylien järjestämät tapahtumat ja kokoukset pidetään mahdollisuuksien mukaan etänä, siirretään myöhempään ajankohtaan tai perutaan kokonaan toistaiseksi.

Vapaaehtoisten virkistyspäivä (Kirka – musikaali ja Avioliittosimulaattori -esitykset) 21.3.2020 on peruttu!

Hallituksen määräyksestä ja kaupungin perusturva- ja terveyslautakunnan päätöksellä perumme Kuopion kaupunginteatterin esitykset ja muut yleisötilaisuudet koko talosta 17.4. saakka. Samoin Kuopion Musiikkikeskuksen konsertit on peruttu.  Tälle tilanteelle meistä kukaan ei voi mitään, mutta kunhan pääsemme taas normaalioloihin, niin järjestämme teille sitten jotain kiitosta. Ja suuri kiitos teille jo nyt, kun olette meitä virkistyspäivissä auttaneet. Jatkamme hankkeen toimia, kun tilanne sen sallii.

Aloitamme nyt suunnittelemaan, millaisia toimia ja toimintaa voimme järjestää vaikka etänä tai puhelimen kautta, mutta näihin asioihin palaamme sitten myöhemmin. Mikäli teitä jokin asia mietityttää niin meihin saa olla yhteydessä.

Kaikkien turvallisuus ja terveys ovat nyt näissä oloissa tärkeimmät. Muistetaan pitää huolta itsestämme, mutta myös mahdollisuuksien mukaan myös meidän läheisistä ja kylien ikäihmisistä.

 

Merja Kaija,                                Satu Iljo,

kyläasiamies                               projektipäällikkö

045 1791070                              050 470 2381